2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Marad a hó a hétvége hátralévő részére is

Marad a hó a hétvége hátralévő részére is

Hivatalosan is beköszöntött a tél: hóesés és mínusz fokok lesznek jellemzők ma és holnap is.

A mai időjárás Budapesten többnyire felhős lesz, de több órára kisüthet a nap. Egyes helyeken hózápor is lehet, az északnyugati szél pedig napközben megerősödik, a hegyekben viharossá is fokozódik. Délután 2, 3, késő este pedig -2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az ország többi részén is felhőátvonulásokra lehet számítani, többórás napsütéssel. Délelőtt a Dunántúlon, a délutáni óráktól pedig főként az Alföldön van esély elszórtan hózápor kialakulására. Többnyire csak pár centiméteres hóréteg alakulhat ki, ám az alföldi összeáramlási zónában és a Bakonyban ennél vastagabb is lehet. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között lesz, késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Főként a nap második felétől többfelé lehet csapadék: északon, északkeleten inkább hó és havas eső, másutt inkább csak eső lesz a jellemző. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között várható – írja a met.hu.