KezdőlapBelföldMájus elejétől újra lehet repülni, de az utazás már nem lesz olyan,...

Május elejétől újra lehet repülni, de az utazás már nem lesz olyan, mint régen

Budapestről 16 európai nagyvárosban indít járatokat a Wizz Air május elejétől, de a debreceni repülőtér június 1-ig biztosan zárva marad.

A most bejelentett 16 célállomás jelentős bővülés az utóbbi hetekben üzemelő hat útvonalhoz képest. A friss tájékoztatás szerint május elejétől Athén, Barcelona, Birmingham, Bázel, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, London-Gatwick, Liverpool, London-Luton, Madrid, Stockholm-Skavsta, Szarajevó, Berlin, Podgorica és Marosvásárhely lesz elérhető a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

A debreceni bázison csak június 1-től indul újra a forgalom a jelenlegi tervek szerint.

A repülőgépek fedélzetén a légiutaskísérők számára kötelezővé teszik a maszkok és a gumikesztyűk viselését, az utasoknak fertőtlenítő kendőket osztanak. Az utasokat arra kérik, hogy online jelentkezzenek be a járatokra, minden szolgáltatást előre vásároljanak meg, hogy a reptéri interakciókat és sorbanállást a minimálisra lehessen csökkenteni, valamint a fedélzeti vásárlások során lehetőleg érintésmentes fizetési technológiákat használjanak.

A repülőjegyet váltó utasoknak figyelniük kell arra, hogy a célország alkalmaz-e korlátozásokat a beutazókkal szemben, azaz beenged-e külföldi állampolgárokat, vagy elrendel-e számukra kötelező karantént – írta az airportal.hu