Hatalmas sikert ért el a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette magyar csapat a Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács-világbajnokságán.
Párizsban a tavaly elmaradt 2020-as, illetve az idei évi, tehát a 2021-es világbajnokságot is szeptember 25-én rendezték meg, s hazánk csapata nagy sikereket ért el: Lendvai Levente a második, Szabó Kevin a negyedik helyet szerezte meg az Ifjúsági Szakács-világbajnokságon Párizsban a 27 év alatti versenyzők összecsapásán. Az Arany Kaviár Étterem (Budapest) séfje, Lendvai Levente a 2020-as nemzeti verseny győzteseként, a Platán Restaurant&Café séfje (Tata) séfje, Szabó Kevin pedig a 2021-as nemzeti verseny győzteseként képviselte Magyarországot.
A mezőny igen erős volt, hiszen az induló országok listáján Norvégia, Svédország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Belgium, Ausztria, Amerika és még Dél-Afrika is szerepelt.
A verseny különlegessége, hogy a 27 év alatti versenyzők nem egy begyakorolt menüsorral készülnek, hanem a megmérettetés elején bemutatott „meglepetés kosár” tartalmának felhasználásával alkotnak 3,5 óra alatt egy 3 fogásból álló (előétel, főétel, desszert), 4 adagban elkészített menüsort. Ezúttal a kosár tartalma Sulard egész kacsa, articsóka, kaviár, csiga, vénuszkagyló, vörös rizs, cékla, csokoládé és skorpióhal volt – számolt be a magyarkonyhaonline.hu.