2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Madárrajjal ütközött a Wizz Air Budapestre tartó repülője a levegőben

Madárrajjal ütközött a Wizz Air Budapestre tartó repülője a levegőben

Vasárnap meg kellett szakítania a Wizz Airnek Eindhovenből Budapestre közlekedő járata útját, ugyanis a gép madárrajjal ütközött.

A 24.hu értesülései szerint felszállás közben megrongálódott a Wizz Air Eindhovenből Budapestre közlekedő repülőgépe vasárnap, így meg kellett szakítani az utat. Az utasokat csak egy nappal később tudták hazaszállítani.

A legitársaság a hírportál megkeresésre azt közölte, a járat felszállás közben madárrajjal ütközött.

„A Wizz Air augusztus 21-én Eindhovenből Budapestre közlekedő járata felszállás közben madárrajjal ütközött, amelynek során a repülőgép gumiabroncsai megsérültek, így a felszállást az utasok és a személyzet biztonsága érdekében meg kellett szakítani. A gép karbantartását a mérnök kollégák azonnal elkezdték, de az elhúzódó munkálatok miatt a Wizz Air a járatot kénytelen volt augusztus 22-re átütemezni. Az átütemezéséről és az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a WIZZ SMS-ben és e-mailben értesítette az érintett utasokat. Az utasoknak a köztes időben a földi kiszolgáló személyzet szállást foglalt, és intézte a szállításukat is. Az átütemezett járat augusztus 22-én 17:30-kor száll fel, hogy visszarepüljön Budapestre” – közölték.