2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Ma mindenhová megérkezhet a hó az országban

Ma mindenhová megérkezhet a hó az országban

Vasárnap kezdetben több helyen várható eső, a Dunántúlon és a hegyekben néhol vegyes halmazállapotú csapadék, hó, havas eső előfordulhat. Délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de délen és keleten várhatóan marad a borongós, felhős idő. Az északias szél délen, délkeleten élénk lehet. Délután 4-8 fok várható.

Hétfőn többfelé indul párársan, ködösen a nap, helyenként sűrű köd alakulhat ki és ködszitálás, gyenge eső előfordulhat. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, még soklesz felettünk a felhő, de rövidebb időszakokra kisüt a nap. Hajnalban sokfelé fog fagyni, kora délután a mérsékelt szélben 5-10 fok várható.

Kedden újabb mediterrán ciklon érkezhet. Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé elered az eső, az Alpokalján hó, havas eső hullhat. Eleinte keleten számíthatunk még napos időre. A délkeleti, keleti szél felerősödik. A legmagasabb nappali értékek 3 és 10 fok között alakulnak, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Szerdán a dunántúli, majd a középső, estefelé a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk csapadékra. Többfelé szeles marad az idő. A délkeleti tájak jelentős hőmérsékleti kontrasztot mutathatnak 10 fok feletti értékekkel, míg a Dunántúlon 4-7 fokot mérhetünk, írja az Időkép.