2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Belföld Ma még záporok és zivatarok rondítanak bele a nyárba

Ma még záporok és zivatarok rondítanak bele a nyárba

A mai napon sem tér vissza a strandidő, de kellemes hőmérséklettel számolhatunk. Térképen mutatjuk, hol kell csapadékra számítani az országban.

Napos, gomolyfelhős idő várható, több felhő az északkeleti megyékben valószínű, és zápor, zivatar is elsősorban ott alakulhat ki. Kisebb eséllyel a nyugati határ közelében is előfordulhat zápor, zivatar.

Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-26 fok között várható. Késő estére 14-20 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka az ország nagyobb részén csökken a felhőzet, kiderül az ég, ám elsősorban a délnyugati határszélen, illetve északkeleten több maradhat a felhő, az ezeken a tájakon kezdetben még zápor, zivatar is előfordulhat. A légmozgás mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, de a szélvédett, derült helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Kedden sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel keleten, északkeleten. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhőzet mellett előreláthatóan több órára kisüt majd a nap. Jobbára száraz idő várható, inkább csak északkeleten alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az északnyugati szél több helyütt megélénkül. A hőmérséklet hajnalban jellemzően 10-15, délután 26-32 fok között alakul – írja a met.hu.