2023.06.09
Félix
Kezdőlap Belföld Ma még lehetnek záporok, de holnaptól visszatér a nyár

Ma még lehetnek záporok, de holnaptól visszatér a nyár

Szombaton előfordulhatnak záporok, vasárnap sok napsütésre számíthatunk.

Szombaton a keleti megyékben szakadozni kezd a felhőzet, majd napos, gomolyfelhős idő várható. A középső megyékben, illetve a keleti határ mentén erőteljessé válik a nappali gomolyfelhő-képződés, és legnagyobb eséllyel ezeken a területeken alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás kíséretében. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25, 31 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton az ország keleti részére elsőfokú vészjelzést adtak ki a zivatarok miatt.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadéknak kicsi az esélye. Az északi szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. Délutánra 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Hétfőn általában többórás napsütés valószínű, de lesznek fátyolfelhők és napközben átmenetileg a gomolyfelhőzet is erősebben megnövekedhet. Főként a nap második felében, elsősorban az ország északnyugati felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban 11, 17, délután 26, 32 fok között alakul a hőmérséklet.