2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Ma még kánikula lesz, de nagy vihar közeleg

Ma még kánikula lesz, de nagy vihar közeleg

Ma is marad a nagy meleg, de vihar is érkezhet.

Szerdán általában sok napsütésre számíthatunk, de már nagyobb területen lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan – legnagyobb eséllyel és számban az Alpokalja térségében és északkeleten – várható zápor, zivatar. Utóbbi területen heves zivatarok is kialakulhatnak! Egyre nagyobb területen megélénkül az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 29 és 36 fok között alakul. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Budapesten sok napsütés várható, de már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és a zápornak, zivatarnak is megnő az esélye. Megélénkülhet az északnyugatira forduló szél, azonban erős, viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet. Délután 33, késő este 24, 26 fokot mérhetünk.

18 vármegyére adtak ki figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Csütörtökön reggel a keleti tájakon lehetnek felhős tájak, és ott egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Másutt, illetve a nap további részén többnyire derült vagy kissé felhős, száraz időre van kilátás. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad. Délutánra 29 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő várható általában kevés felhővel, de északnyugatra besodródhat délután zivatarfelhő, amelyből egy-egy helyen zápor, zivatar is előfordulhat. Este fátyolfelhőzet érkezik. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 16, 24, délután 29, 36 fokot mérhetünk.