KezdőlapBelföldMa 72 éves Havas Henrik, de eszében sincs ünnepelni

Ma 72 éves Havas Henrik, de eszében sincs ünnepelni

Ma ünnepli a 72. születésnapját Havas Henrik, aki elmondta lapunknak, hogy sem az ünneplés, sem a kora nem érdekli.

– Én nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, nem is tekintem igazi ünnepnek. Az sem érdekel, ha valaki nem köszönt fel, a régi kollégák között is van olyan, aki évek óta nem emelte fel ezért a telefont, de nem érdekel – kezdte a Blikknek Havas.

– Talán a karácsony az egyetlen ünnep, amit szeretek és értelmét is látom. Ja, és januárban lesz az ötvenedik házassági évfordulónk Havasnéval, hetente kétszer el is mondja, nehogy elfelejtsem. Úgy érzem, neki ez sokat jelenet, úgyhogy vehetek majd neki valami szép ékszert. Persze, azért ötven év nem kis dolog, szóval indokolt az ünneplés.

Havas 2017 decembere óta nincs képernyőn: akkor bocsátották el az ATV-től, azóta viszont a saját nevével fémjelzett, Havas megmondja címmel műsora van a legnagyobb videómegosztó portálon.

– Nem is tudom, hogy visszatérnék-e a tévéhez. Egyáltalán hova? Van még normális csatorna? Talán az RTL Klub olyan még, ahol dolgoznék, de ott már mondtam fel, rúgtak ki, szerintem én onnan ki vagyok tiltva. Nem valószínű, hogy valaha visszatérek a tévézéshez, és ez már nem is izgat – magyarázta a Tanár úr, aki évekig volt a Heti hetes állandó szereplője.

– Ott van a műsorom a neten, ahol nem befolyásol senki és semmi, azt adom, ami vagyok. Úgy tudom, jók a számok és szeretik a műsort, de hogy őszinte legyek, engem sosem érdekelt a nézettség, ahogyan az sem, hogy a könyveimből mennyi fogyott. Nem ezért csinálom. Nekem már nagy terveim sincsenek, nem akarok megmondóember lenni, és a világot sem fogom megváltani, de nincs ezzel semmi baj. Csak olyan munkát vállalok el, ami tetszik, a szabadidőmben pedig a családommal, az unokáimmal vagyok, ez a lényeg. Már ők is hazaköltöztek Spanyolországból, szóval nem is kell órákat repülni, ha látni akarom őket – mesélte Havas, aki nemrég elárulta, hogy eladja a Tenerifén található nyaralóját, ugyanis már nem éri meg fenntartani az ingatlant, hiszen nem utazik ki gyakran.

Indirekt/Blikk