2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Liptai Claudia vallomása: elsírta magát, amikor meglátta a ruháját

Liptai Claudia vallomása: elsírta magát, amikor meglátta a ruháját

Egyáltalán nem volt könnyű dolga Liptai Claudiának, amikor A tanár című sorozat matektanárnőjét először kellett megformáznia. Amikor a televíziós személyiség megpillantotta új „ruhatárát” és frizuráját igencsak kétségbeesett.

A műsor nézőitől Liptai Claudia több elismerő szót is kapott a sorozatban nyújtott alakításáért. Legútobb a színésznő játékát a Sláger FM-en hallgató ÉdesKettesben egy hallgató is dicsérte, akinek Claudia elmesélte, hogy hogyan kapta meg a szerepet.

„Elhívtak a castingra, ahol Elek Ferivel közösen kellett felolvasnom-eljátszanom néhány sort. Sokat gondolkodtam, hogy hogyan jelenjek meg, bár semmit se tudtam a karakterről. Abban biztos voltam, hogy az erős sminket mellőzöm, hiszen azt egyetlen rendező sem szereti. Végül egy hosszú, tűzpiros ruha mellett döntöttem. Aztán kiderült, hogy egy matektanárnőt kell alakítani. Szerencsére jól sikerült a dolog, hiszen 20 színésznő közül végül engem választottak, aminek nagyon örültem” – mondta Claudia.

Az első ruhapróbán kirakták elém Lantos Barbara ruhatárát. A kis kötött kardigánokat, a furcsa gombolású és színvilágú ruhákat. Aztán lenyalták, majd félrefésülték a hajamat. Pont úgy festettem, hogy ha bárki meglát, azt mondja »Ez a Liptai de rosszul néz ki!«. Nem titkolom, a látványtól el is sírtam magam” – tette hozzá a színésznő.

„Rossz végéről próbálta megközelíteni a dolgot, de nyilván csak segíteni szeretett volna. Én viszont arra gondoltam, ha már ekkorát változtatunk, ne a saját hajammal tegyük, mert az nem elég és tényleg rosszul is néz ki. Szereztem valahonnan egy barna parókát és megnéztük azzal a karaktert. Ez már pontosan olyan volt, amire nem lehet azt mondani, hogy én festek rosszul, hanem inkább azt, hogy megszületett egy új karakter, Lantos Barbara személyében. Más kérdés, hogy ez a karakter még így is – a sajátos ruhatárával, a barna hajával – pont olyan dolgokat hoz elő, amilyeneket egyébként nem szeretek magamon látni” – mondta Liptai Claudia.

Indirekt/Blikk