2022.01.26
Paula, Vanda
Kezdőlap Belföld Lihegve markolászta a polgármester a anyakönyvvezetőnő mellét, fenekét

Lihegve markolászta a polgármester a anyakönyvvezetőnő mellét, fenekét

Négy éve rettegve jár be dolgozni tyukodi hivatalába Németh-Kis Pálma anyakönyvvezető, mert találkoznia kell a helyi polgármesterrel, aki a vádirat szerint szexuálisan zaklatta őt.

Pálma asszony hiába szeretné elfeledni a négy éve vele történteket

A szexuális zaklatással és könnyű testi sértéssel vádolt polgármester a Mátészalkai Járásbíróságon ragaszkodott a zárt tárgyaláshoz, mondván: ami ott elhangzik, az senkire nem tartozik.

– Megdöbbentem rajta, hogy a bíróság elfogadta Czibere József polgármester érvelését, hiszen én vagyok az áldozat, és nem ő. Ugyanis szerettem volna, ha a sajtó nyilvánosságra hozza a viselt dolgait – magyarázta a Blikknek Pálma asszony, aki elmesélte, hogy tavaly a Mátészalkai Járásbíróság ugyanebben az ügyben tárgyalás megtartása nélkül már 300 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a polgármestert, ő azonban tárgyalást kért. A kétgyermekes édesanya képtelen elfelejteni a napot, amikor a tyukodi polgármester belépett az ő irodájába. Éjszakánként arról álmodik, hogy ugyanaz a borzalom újra és újra megtörténik vele. És miközben torkaszakadtából próbál ordítani segítségért, egy hang sem jön ki a száján.

Fotók: Indirekt

Álmomban is ugyanolyan tehetetlen vagyok, mint azon a május tizedikei napon. Lihegve hozzám dörgölőzött a polgármester, közben a hátamat simogatta, megfogta a mellemet, miközben a másik kezével lefogott. Amikor felugrottam, a radiátornak szorított, és megmarkolta a fenekemet. Az volt a szerencse, hogy egy kolléganőm épp benyitott, így ki tudtam menekülni a szobából. A karom, ahol megszorította, azonnal bekékült, látleletet is vetettem róla. A férjem az eset előtt halt meg, ezért is különösen felkavaró, ami velem történt – panaszolta az anyakönyvvezető.

– Ha már négy évet kibírtam, nem hagyom annyiban, végig fogom vinni ezt az ügyet, hogy kiderüljön az igazság”– ígérte Pálma. – A nyomozás során poligráfos hazugságvizsgálatot kértem mindkettőnk számára, ő nem ment el rá, de én igen, és a vizsgálat engem igazolt. Csak annyit szeretnék, hogy a bíróságon derüljön ki az igazság, az talán megnyugvást adhat számomra.

Czibere József Tyukod polgármestere a Blikk megkeresésére annyit közölt, az ügy a bíróságra és nem a nyilvánosságra tartozik.