2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Lesz ma minden, mint a búcsúban: eső, szél, napsütés

Lesz ma minden, mint a búcsúban: eső, szél, napsütés

Szerdán kis időre eltűnnek a fejünk felől a felhők, de csak rövid időre, ugyanis hamar visszatér az utóbbi időben megszokott borús, esős időjárás.

A mai időjárás Budapesten először derűs és napos lesz, estefelé azonban ismét beborul az ég, és eső, zápor előfordulhat. A többször változó irányú, jellemzően délies szél gyakran megélénkül, időnként meg is erősödik. A hőmérséklet délután 7-8, estefelé pedig 4 fok körül alakul.

Az ország többi részén a csapadékzóna északkelet felé vonul, mögötte pedig szakadozik, csökken a felhőzet, és az ország nagy részén várható néhány órás napsütés. Késő délutántól azonban újra egyre nagyobb területen vastagszik meg a felhőzet, és ismét egyre többfelé lesz eső, zápor, vagy akár havas eső, hó. A déli, délnyugati szél a nap első felében többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, majd az átmeneti mérséklődés után északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-13, a késő esti hőmérséklet pedig -1 és +7 fok között várható.

Csütörtökön jobbára borult idő lesz, kisebb vékonyodások, szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Többfelé várható csapadék, döntően eső, de északnyugat, nyugat felől gyengülő intenzitás mellett havas eső, a hegyekben pedig hó is eshet. Többfelé élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős lesz az északi szél. Délután általában 2-9 fok között valószínű a hőmérséklet, a délkeleti határvidéken lehet enyhébb az idő – írja a met.hu.