2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Lesz itt minden: napsütés, eső, fagy

Lesz itt minden: napsütés, eső, fagy

Már kedden este is eshet az eső, szerdán szintén számíthatunk csapadékra és a szél is felélénkülhet, de aztán megnyugszik időjárás, és lassan tavaszi időnek örülhetünk majd országszerte.

A felhőzet a keddi nap folyamán fokozatosan vastagszik, záródik, a délelőtti, déli órákig lehet számítani nagyobb területen (egyre jobban szűrt) napsütésre. Napközben még nem várható csapadék, estétől, késő estétől viszont északnyugat felől egyre több helyen lehet számítani esőre, záporesőre. A déli, délkeleti szelet főleg a Dunántúlon többfelé élénk, napközben néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére többnyire 1 és 9 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugokban több fokkal fagypont alatti értékek is előfordulhatnak – írja a Köpönyeg.hu.

Szerdán reggelig többfelé, napközben főleg az ország keleti felén várható eső, záporeső. Az északkeleti terüeteken néhol havas eső is előfordulhat. Az északi szél megerősödik. 6 és 13 fok között változik a hőmérséklet – észak-keleten lesz a leghűvösebb.

Csütörtök délelőtt folyamán a Tiszántúlon is feloszlanak a reggeli ködfoltok, majd napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Csapadék nem valószínű. Az ÉK-i szél élénk lesz. 9-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken változóan felhős időre, emelett többórás napsütésre számíthatunk. Kevés rétegfelhő a nyugati és az északi tájakon zavarhatja a napsütést. Eső nem lesz. Reggel -1, délután +10 fok körüli értékeket mérhetünk.

A hétvégére aztán ragyogóan napos, de reggelente fagyos időre van kilátás. Csapadék a hétvégén nem fordul elő. 7-12 fok között alakul a hőmérséklet délutánonként.

A folytatásban fokozatos és határozott felmelegedés kezdődhet a hónap végére, 15-20 fokkal köszönthet be az igazi tavasz.