2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Lebuktak: drogtanyát működtetett a lakásán a hevesi pár

Lebuktak: drogtanyát működtetett a lakásán a hevesi pár

A Hevesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az élettársi kapcsolatban élő férfival és nővel szemben, akik a vád szerint felfüggesztett szabadságvesztés büntetésük hatálya alatt, tiltott pszichoaktív anyagok rendszeres eladásából tartották fenn magukat Hevesen.

A vád szerint az élettársak munkát nem vállaltak, egyetlen legális jövedelmük a havi 22.800 Ft összegű foglalkozást helyettesítő támogatás volt, melynek kiegészítése érdekében 2020 nyarán elhatározták, hogy hevesi lakásukon illegális drogkereskedést nyitnak. A kábító hatású anyagok árusításában mindketten részt vállaltak, oly módon, hogy az etil-hexedront tartalmazó ún. új pszichoaktív anyagot „pakkokba” csomagolták, majd azt a házuknál személyesen megjelenő vevőknek napközben, adagonként 500 Ft-ért árulták. Üzletpolitikájuk alapján a vételárat este nyolc óra után 1.000 Ft-ra emelték, így néhány hónap alatt legalább 454.000 Ft bevételre tudtak szert tenni.

2020. október 4-én a rendőrség egy közúti ellenőrzés során a vádlottaktól gépkocsival távozó vevőknél a frissen vásárolt drogot megtalálták. A tetten ért fogyasztók a kihallgatásuk során elmondták, hogy a fehér port a pár nőtagjától vásárolták. A nyomozó hatóság házkutatást tartott a hevesi lakásban, majd őrizetbe vette az asszonyt, aki hamarosan letartóztatásba került. Az élettársát ugyanakkor ez nem tartotta vissza attól, hogy az illegális drogkereskedést tovább folytassa, mindaddig, amíg egy október 31-én tartott újabb házkutatást követően ő is őrizetbe, majd letartóztatásba nem került.

Ezt megelőzően a férfi – párja őrizetbe vételét követően – a lakóhelyükön felkereste a nőre terhelő vallomást tevő két vásárlóját, akiknek egyikét azzal fenyegette meg, hogy a gépkocsija után köti és végighúzza őt az utcán, ha nem vonja vissza korábbi nyilatkozatát – írja az ügyészség.

A Hevesi Járási Ügyészség társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a büntetett előéletű élettársakat, emellett a férfival szemben büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt is vádat emelt. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben a mértékes indítványában főbüntetésül négy és fél, illetve hat év időtartamú börtönbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje el a vádlottak korábbi felfüggesztett szabadságvesztéseinek a végrehajtását.