2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Lebukott: Jakab Péter titokban elvált

Lebukott: Jakab Péter titokban elvált

Változás állt be a Jobbik volt elnökének családi életében, a vagyonnyilatkozatából derül ki, hogy már nem él egy háztartásban a feleségével.

Úgy tűnik, pontot tett házassága végére Jakab Péter, aki ugyan hivatalos parlamenti életrajza szerint még nős, a kedd éjfélkor közzétett vagyonnyilatkozata már egészen mást árul el a családi állapotáról. Abból ugyanis az derül ki, hogy már nem él közös háztartásban feleségével, viszont gyermekeikkel igen. A nyilatkozathoz Jakab Péter nem csatolta a vele közös háztartásban élő “házas-/élettárs” dokumentumait, viszont a gyermekeire vonatkozó részt, mivel vele élnek, aláhúzta.

Ezzel bebizonyosodott, amiről korábban a Blikk írt, hogy az ellenzéki politikus, bár titkolja, elválhatott. Korábban hiába kérdeztük arról, elindult-e a válási procedúrája, kitérő választ adott. „A magánéletemről nem kívánok nyilatkozni, ami a nyilvánosságra tartozik, az a vagyonnyilatkozatomból kiderül” – írta korábban válaszüzenetében Jakab Péter.

Régóta keringtek pletykák Jakab Péter kapcsolatáról, még tavalyelőtt jelentek meg lesifotók a Jobbik akkori elnökéről és kabinetfőnökéről, Molnár Enikőről, amint együtt hagyták el a parlamenti képviselő házát, s az a hír járta kettejükről, hogy több van közöttük puszta munkakapcsolatnál.

A politikusnak egyébként mostanra vagyonnyilatkozata alapján elfogytak a megtakarításai. Már nincs meg a 106 négyzetméteres miskolci lakása sem, aminek felerészben ő volt a tulajdonosa. Tavasszal még volt 3,9 millió forintnyi készpénze, de novemberre eltűnt, ugyanakkor közel 8 milliós hitelét teljesen törlesztette.