2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Belföld Lajcsi az ügyész indítványa után: „Még szerencse, hogy eltörölték a kivégzéseket…”

Lajcsi az ügyész indítványa után: „Még szerencse, hogy eltörölték a kivégzéseket…”

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Galambos Lajcsira és feleségére, Boglárkára! A mulatószenészt és nyolc társát közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolják. Mint ismert, Lajcsi és párja 2015-ben előzetes letartóztatásba is került, amiért a vád szerint mocsai és tatai birtokukon lopták a vizet, az áramot és a gázt.

A hosszú évek óta tartó pereskedésnek hamarosan vége lehet, ugyanis kedden a bíróságon az ügyész indítványt tett a büntetésük kiszabására.

Mind Lajcsira, mind Boglárkára börtönben letöltendő büntetést kért – a zenész 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, ám Lajcsi esetében a középmérték, azaz hét év büntetést tartaná megfelelőnek az ügyész, Boglárkánál pedig a minimumhoz közelítőt. Nagy csapás ez a zenésznek és feleségének, akik mindvégig tagadták a bűnösségüket.

– Kértek már rám többet is… – fogadta a friss híreket leverten Lajcsi, aki nem vett részt a tárgyaláson, ám utána kiöntötte a szívét.

Mint elmondta, nem lepődött meg az ügyész vádbeszédén, de nincs benne félelem, emelt fővel várja a folytatást.

– Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit – mondta a zenész lapunknak. – Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve. Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések… Persze az, hogy ő mit kér, nem jelent ítéletet, majd a bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát. A végén az igazság győzni fog!

Az ügyészség indítványozta, hogy Lajcsi és Boglárka büntetésébe számítsák bele az előzetesben töltött időt, illetve, hogy legkorábban a kiszabott idő kétharmadának letöltése után kerülhessenek szabadlábra. Mindkettejüket eltiltanák a közügyektől, emellett a zenésznél még 500 ezer forintos vagyonelkobzást is indítványoztak, valamint súlyosító körülményként említették, hogy a bűncselekmények elkövetéséhez Lajcsi kihasználta az ismertségét és jó anyagi helyzetét, illetve, hogy ő volt a kezdeményező, irányító fél. Erre korábban egy elmeszakértői vélemény is utalt, hat évvel ezelőtt ugyanis egy szakértő megvizsgálta, majd megállapította, hogy olyan személyiségzavarral küzd, amely irányításmániássá teszi. Sőt, az ügyész vádbeszédéből kiderült, hogy Lajcsinak a rács mögött öngyilkos gondolatai voltak, amely miat­t fokozottan odafigyeltek rá a börtönben.

– Ügyfelem valóban mondta a letartóztatás alatt, hogy nem bírja a nyomást, s öngyilkos gondolatai voltak. Az elmeorvosi vizsgálat is ekkor történt, ám szerintem annak eredménye enyhítő körülmény – szögezte le dr. Fröhlich Krisztián, Lajcsi ügyvédje.

– Nem értünk egyet az indítvánnyal, a hét év letöltendő szabadságvesztés pedig véleményem szerint túlzó.

Indirekt/Blikk