KezdőlapBelföldKutyát gyilkolt a mezőőr, kocsiból, ülve végezte ki a család kedvencét

Kutyát gyilkolt a mezőőr, kocsiból, ülve végezte ki a család kedvencét

Gazdája szeme láttára, kegyetlen módon, sörétes puskával lőtte le a szaladgáló kutyát a mezőőr.

A 11 éves Agáca mentett kutya volt, élete utolsó percéig hűséggel szerette örökbefogadó gazdáját

Tóth Tímea a családjával kirándulni indult a határba. Míg a gyerekei bicikliztek, ő az élettársával és kutyájával, Agácával sétált. A kutya előreszaladt, amikor a pár egy lövést hallott. Felsiettek a dombtetőre, látták, hogy Agáca egy búzatáblában van. A távolból egy autó megindult a kutya felé, a közelébe érve lefékezett, és a sofőr a vezető oldali ablakon át sörétes puskával lelőtte a gyanútlan állatot. Gazdájával közölte, hogy ő mezőőr, feljelenti n

Agáca 11 éves volt, gazdáját rajongásig szerette. Tóth Tímea feljelentette a mezőőrt a rendőrségen. Az eset felkerült a netre, ahol azóta forrnak az indulatok. Még a vadászok is mélyen elítélik elítélik a kutyagyilkos mezőőr tettét. De nemcsak ők, mezőőr kollégái is elhatárolódnak tőle.

– A mezőőrnek nem volt joga puskát emelni a kutyára. A kutya meggyilkolása törvénytelen, amiért felelnie kell – nyilatkozta az Indirektnek Kós Anna Dominika, aki egy vidéki falucskában maga is mezőőrként dolgozik. – Ugyanis a 29/1998.)IV.30) FM rendelet 8. paragrufusa kimondja: a mezőőr sörétes lőfegyverét lakott területen kívül csak kártevő riasztására, vaktölténnyel vadriasztására, seregély állományának gyérítésére használhatja.