2021.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Belföld Kutyái mentették meg Enikő életét, épp, hogy ki tudott menekülni az égő...

Kutyái mentették meg Enikő életét, épp, hogy ki tudott menekülni az égő pokolból

A 14 éves kislányt kutyái, Mazsola és Bajnok ébresztették, pizsamában, mezítláb ugrott ki az ablakán.

Enikő és édesanyja élete végéig hálás lesz a két hős kutyának, Mazsolának és Bajnoknak

– Sose felejtem, hajnali hat óra körül a kutyák ugatva, izgatottan szaladgáltak a szobámban. A levegőben csípős füst terjengett, hallottam, hogy pattog az ablaküveg a konyhában. Akkor már égett minden, a szekrény, az asztal. Ahogy voltam, mezítláb, pizsamában kiugrottam az ablakon. Sajnos, a házunk leégett, életveszélyessé vált, ráadásul mindenünk odalett, a felújításra pedig nincs pénzünk – mesélte a Blikknek Sziládi Enikő. Közben a kislány az iskolájában elkapta a koronavírust, de tanulni sem tud, mert a számítógépe, a könyvei, füzetei is a tűz martalékává váltak. A kislány szüleivel most a falu túlsó végén, az önkormányzattól kapott szükséglakásban él. Mindannyian karanténban vannak, nem léphetnek ki az utcára.

– Konyhás néni vagyok a Kékgolyó utcai onkológián, ott ért a hír, hogy leégett a házunk. Rögtön elájultam – idézte fel a történteket Enikő édesanyja, Gabriella (48). – A kollégáim rögtön benyugtatóztak és befektettek az intenzív osztályra, épp volt egy szabad ágy. A tűzoltók szerint elektromos zárlat okozta a bajt. A házunkon hitel van, most itt vagyunk pénz és otthon nélkül, több mint 10 millió forintba kerül a felújítás, de a jóérzésű emberek segítsége nélkül képtelenek vagyunk ennyi pénzt előteremteni. De ha egyszer visszaköltözhetünk majd a házunkba, akkor a kislányom kedvencével, tejfölös csirkepörkölttel fogjuk megünnepelni.

Enikőnek szinte mindene odaveszett. Mint mondja, egy másik laptopra vágyik, hogy végre tanulhasson. És mindennél jobban szeretné visszakapni a régi kis kuckóját, ahol jelenleg csak csupasz falak állnak. A tetőn meredeznek az új gerendák, de itt elfogyott a pénz. A Sziládi családnak nem volt biztosítása a házra, így elveszett mindenük. Aki szeretne segíteni rajtuk, az OTP Bank 11773360-00483539 számú számlaszámára tud pénzt utalni nekik, hogy újrakezdhessék az életüket.