2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Küszöbön toporog a tavasz: ilyen idő lesz a héten

Küszöbön toporog a tavasz: ilyen idő lesz a héten

Derült, száraz, tavaszias idő várható a hétvégén.

A mai időjárás Budapesten napos és száraz lesz, kevés gomolyfelhővel az égen. A keleties szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, este pedig 5 fok körül alakul.

Az ország többi részén többnyire napos, gomolyfelhős idő lesz, a déli megyékben azonban vastagabb felhőréteg lehet az égen, itt néhol szitálás is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között alakul, estére 2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken északkeleten derült, másutt gomoly- és fátyolfelhős lesz az ég, de ezeken a helyeken is kisüt a nap több órára. Csapadék nem lesz, a keleti, északkeleti szelet élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-13 fok között alakul.

Szombaton derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható, a keleti, északkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-10 fok között várható.

Vasárnap is derült, csapadékmentes idő lesz. A keleti, északkeleti szelet időnként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-10 fok között alakul.