2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Három nap múlva újraindul a magyar focibajnokság

Három nap múlva újraindul a magyar focibajnokság

Hétfőtől újraindul a sportélet Magyarországon. Folytatódnak a félbemaradt bajnokságok, már ahol nem hirdettek eredményt a járvány miatt. És lehet Forma 1-es futam is, de minden csak zárt kapuk mögött.

A csütörtök éjszaka megjelent Magyar Közlönyben a kormányrendelet értelmében, Magyarország egész területén hétfőtől lehet edzeni, zárt kapuk mögött sportrendezvényeket rendezni, sőt, a lóverseny is a sportesemények közé számít. Vagyis lényegében újraindulhat a sportélet Magyarországon.

A Nemzeti Sport már tegnap arról írt, hogy zárt kapus meccsekkel befejezhetik az NB 1-es focibajnokságot, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) már tegnap bejelentette, hogy a kormányrendelet megjelenése utáni huszadik napot követő szerdán vagy szombaton folytatódhat a bajnokság. Tehát a bajnoki szezon, amelyet március 15-én függesztettek fel, előreláthatóan május 23-án folytatódhat. Csányi Sándor MLSZ-elnök korábban úgy számolt, hogy június végére akár be is lehet fejezni a teljes szezont. Még a Magyar Kupa döntőjét is le lehet játszani igaz nézők nélkül.

A kormány engedélyezi a nézők nélküli sporteseményeket.

Közzétette: Nemzeti Sport Online – 2020. április 30., csütörtök

A többi sportág közül a vízilabdában lehet folytatásra számítani, a kézilabda-, a kosárlabda-, és a röplabda-bajnokságokat a járvány miatt már előbb lezárták.

A Forma-1 Magyar Nagydíjjat is csak televízióban lehet majd nézni, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint „eldöntött tényként kell kezelni”, hogy ha lesz is az idén Forma–1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet majd megrendezni, írja az MTI.

Indirekt/Index