KezdőlapBelföldOrvostanhallgatókat vet be a mentőszolgálat a tesztek vételére

Orvostanhallgatókat vet be a mentőszolgálat a tesztek vételére

Nem győzi a munkát az Országos Mentőszolgálat, ezért a koronavírus miatti tesztek elvégzésére napokon belül 200 új mintavételi egységet állítanak be – nyilatkozta Győrfi Pál.

Hozzátette: az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a mentőszolgálathoz beérkező koronavírus miatti mintavételi megrendelések száma. A kezdeti néhány száz feladat után, az elmúlt hetekben már napi több mint ötezer ilyen igénylés futott be az Országos Mentőszolgálathoz, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is.

Annak érdekében, hogy minden mintavételi megrendelést gyorsan tudjanak teljesíteni, a Belügyminisztérium (BM) közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki. A képzés kiterjed a védőeszközök használatára, a beavatkozás szakmai protokolljára, a fertőtlenítésre és a szükséges adminisztrációra – írta a hirklikk.