2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Belföld Koronavírus: négy nap alatt meghalt a szövődményekbe a tiszafüredi tanárnő

Koronavírus: négy nap alatt meghalt a szövődményekbe a tiszafüredi tanárnő

Tanítványai nem hiszik el, hogy imádott Zsóka nénijük a Kossuth Lajos Gimnázumban 59 éves testnevelés és biológia szakos tanára nincs többé.

– Most hallottam a szomorú hírt, de ma se tudom elhinni – mondta a gimnázium kapuja előtt a Blikknek édesapja jelenlétében egy hetedikes diák. – Reggel megkérdeztem az osztálytársaimat, tőlük tudom, hogy Zsóka néni a kórházban meghalt. Biológiát és a tesit tanított, de a suliban még csak megemlékezést se tartottak róla – mesélte a Blikknek a kamasz. – Legszívesebben nem is engedném iskolába a fiamat. Nem is értem, miért nincs digitális oktatás – tette hozzá Kovács Zsolt (41), egy tizedikes fiú édesapja.

A 37 éve házas Zsóka néni Kunhegyesen élt a családjával, mindennap onnan buszozott át Tiszafüredre, komolyan vette a veszélyt, az utazásnál mindig felvette a maszkot.A tanítási szünet előtt fáradtságra panaszkodott, ezért is várta az őszi szünetet. Eszébe sem jutott, hogy a vírus támadta meg. A férje, Gyula is testnevelő tanár, mellette kézilabda edző, a csapattal mérkőzésekre is jár. Bár most sincs tünete, mégis emészti magát, lehet, hogy épp tőle kapta el a vírust. A tanárnőt szerdán vitték a debreceni kórházba, családjával vasárnap közölték a tragikus hírt. Zsóka néni a hatodik pedagógus volt, aki a koronavírus szövődményeibe halt meg. Szerdán pedig egy újabb pedagógus hunyt el a járvány miatt.