2021.01.21
Ágnes
Kezdőlap Belföld Koronavírus miatt a szüleivel került Szilvi a kórházba, előbb az apja, másnap...

Koronavírus miatt a szüleivel került Szilvi a kórházba, előbb az apja, másnap az anyukája halt meg

Szilvia még mindig kórházban fekszik koronavírus-fertőzéssel, ott érte utol a tragikus hír.

Szilvia eleinte túlzásnak tartotta a maszk folyamatos viselését, sajnos saját bőrén tapasztalta meg a valóságot. Egy hete veszítette el édesapját, a 75 éves Ferencet és édesanyját a 73 éves Jolikát. A hatvani kórházban lábadozó hölgy könnyeivel küszködve mesélt a kálváriájáról.

– Mindannyian megkaptuk az influenza elleni védőoltást, így mikor édesapám rosszul érezte magát, arra gondoltunk, a vakcina dolgozik benne – mondta a Borsnak Szilvia, aki egy fedél alatt élt a szüleivel. – Két nap múlva édesanyám is hasonló tünetekre panaszkodott – láz, végtagfájdalom, torokfájás –, és édesapám állapota is romlott, már alig tudott enni, fájt mindene. Újabb két nap múlva nálam az összes COVID-tünet jelentkezett, így anyukám értesítette a háziorvost, aki PCR- tesztet kért.

A mentőben beigazolódott a COVID-gyanú, Szilvi édesapja légszomjjal küzdött, így azonnal kórházba szállították. Nem akart menni, attól félt, hogy nem jut már ki a kórházból. Másnap reggel újabb szirénázó mentő jött, akkor édesanyát és a lányát is bevitték. A szülők lélegeztetőgépre kerültek, előbb az édesapja, másnap az édesanyja halt meg. Szilvia már három hete pozitív, kedden kezdett el végre kicsit jobban lenni.

– Végre elmúltak a rettenetes kínjaim, a hát- és fejfájdalmam, égő érzés a mellkasban, a zihálás, érzem, hogy lábra fogok állni! Hosszú lesz az út úgy a testi, mint a lelki felépülésig, de szerencsés vagyok, mert fantasztikus testvéreim vannak, akik mindenben segítenek.