KezdőlapBelföldKoronavírus - Budapest: fertőzött lett a UPC dolgozója, kiürítik a székházat

Koronavírus – Budapest: fertőzött lett a UPC dolgozója, kiürítik a székházat

Azonnal ki kell ürteni a Haller Gardens irodaház 3 emeletét Budapesten, ugyanis a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje.

Koronavírus, Fotó: Twitter

Az Index megkeresésére Suba János, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója megerősítette a hírt.

A UPC Magyarország egyik dolgozója rosszullétet jelentett, miután visszatért egy külföldi magánutazásról. Az orvosi vizsgálatok kimutatták szervezetében a koronavírust. A szolgáltató minden szükséges intézkedést elvégzett, a hatóságokkal folyamatosan egyeztetve az összes lehetséges óvintézkedést megteszi a munkavállalók biztonságának érdekében.

Az Index írta meg elsőként,.hogy a UPC dolgozója a hazautazása után 1-2 nappal rosszul érezte magát, ezért a háziorvosához fordult, aki koronavírustesztre küldte – ez a múlt éjjel során lett pozitív. Az érintett munkatárs jól van, otthoni karanténban tartózkodik. Információink szerint a UPC központi irodájának munkatársai csütörtökön már nem mentek be dolgozni, mindannyian home office-ban vannak. A következő napokban fertőtlenítik az épületet. 

A kontaktszemélyeket már elkezdték felderíteni és tesztelni, a hivatalos koronavírusos honlap még nem mutatja az új fertőzöttet, csütörtök reggel még mindig 13 fertőzöttről, 69 karanténba helyezett személyről és 609 elvégzett tesztről írnak.