2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Korábbi sportolót vádolnak nemi erőszakkal

Korábbi sportolót vádolnak nemi erőszakkal

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves férfi ellen. Az ügyészség közleményében “volt sportoló”-ként említett férfi egy házibulin követett el a vád szerint erőszakot.

A vádirat szerint 2021 áprilisában a kisportolt testalkatú, küzdősportokban magas fokon jártas férfi ittasan, egy házibulit követően közös ismerősük lakásán erőszakoskodni kezdett egy 41 éves nővel, és minden előzmény nélkül, a nő akarata ellenére szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A nő végig kérte, hogy a – nála jóval erősebb – férfi hagyjon fel az erőszakkal, és fizikailag is ellenállt. Sikerült szabadulni a fogásból, megpróbált felállni, a férfi azonban megragadta a nyakát és visszarántotta az ágyra, majd mindkét kezét lefogta és ellenkezése ellenére vele tovább közösült.

Ezt követően a támadó – abban a hiszemben, hogy áldozata a bejárati ajtót magukra akarja zárni – kiengedte a nőt a hálószobából, de mielőtt az el tudta volna hagyni a lakást, utána ment. Ekkor rálökte a nappaliban lévő kanapéra, ahol teljes testével a sértettre nehezedett, és tarkóját, valamint csípőjét lefogva újra közösült vele, miközben áldozata végig fájdalomról panaszkodott.

A bíróság 2021 májusában – a TEK által végrehajtott elfogását követően – a nyomozó ügyészség indítványára elrendelte az elkövető letartóztatását, a férfi jelenleg is rács mögött van. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az egykori sportoló korábban, 2019 decemberében szintén ittasan összeveszett egy taxissal, – miután nem fizette ki a viteldíjat –, majd megragadva a sofőr ruháját, kétszer megrúgta és egy erős mozdulattal lefejelte őt, amellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. Az emiatt indult eljárást a nemi erőszakkal kapcsolatos mostani ügyhöz egyesítették, így ebben az ügyben is most emelnek vádat ellene.

A férfit – részben erőszakos – bűncselekmények elkövetése miatt már korábban is elitélték.