KezdőlapBelföldKonyhai kisgépet a fa alá (x)

Konyhai kisgépet a fa alá (x)

Bármennyire is próbálunk nem tudomást venni róla, tényleg a nyakunkon a karácsony, a karácsonnyal pedig az ajándékozás. Ha már eleged van abból, hogy minden évben valami félresikerült ajándékra marad időd a számodra legkedvesebbnek, akkor itt az ideje, hogy az idén végre változtass. Nem mindig a drága ajándék a jó, de nem is mindig a túl személyes. Adunk néhány tippet, amelyekkel a hölgyeket lehet elvarázsolni és bevarázsolni egy kis kellemes időtöltésre a konyhába.

Sok férj azt gondolja, hogy vétek a nőnek karácsonyra valamilyen konyhai eszközt ajándékozni, merthogy szerintük abból csak sértődés lehet. Egyrészt van ebben valami igazság, tehát csak óvatosan kell ezzel az ajándékötlettel bánni, de nyilván nem mindenre igaz ez. Ha fakanalat kap a hölgy, akkor valószínű, hogy egy hétig nem is fog főzni, mert úgy érzi, hogy ő csak arra kell a férfinak, hogy főzzön rá, de ha valami olyan konyhai eszköz, konyhai kisgép lapul a csomagolópapírban, amire már nagyon régóta vágyott, amiről áhítozott, de nagyon drágának vélte, vagy amivel felgyorsíthatja, megkönnyítheti a napi konyhában töltött időt, akkor az figyelmességre utal, és nagy örömöt eredményez.

Látnunk kell tehát, hogy mi a különbség konyhai eszköz és konyhai eszköz között. Ha van mögöttes tartalma az ajándéknak, ha nem csak azért kapja a hölgy, mert jobb ötletünk nem volt és úgyis mindig a konyhában van, akkor sikerünk lehet az ajándékkal. Itt az ideje tehát megfigyelni a hölgyeket, felfigyelni a nagy sóhajaikra, amikor becsukják a konyhaajtót és fáradtan lehuppannak az ágyra, aztán itt van néhány konyhai kisgép, amelyek közül lehet válogatni. Álljon most itt néhány eszköz, ami szerintünk belefér a karácsonyi ajándékötletbe, a kedves is megörül neki és nem is kell rákölteni több tízezret.

Óriási segítség a botmixer szett

A botmixer talán a határon mozog a fakanál és a jó háztartási kisgép, mint ajándék kategóriái között, de ha jó a tálalás, és ha szükséges az eszköz, akkor jól fog elsülni az ajándék. A botmixer elsősorban azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik kedvelik a krémleveseket, a zöldségkrémeket vagy akik nem szeretnek kidobni semmit és szinte mindent fel tudnak – vagy tudnának – használni. A botmixer szett azonban a zöldségaprítóval és a habverővel már sokkal több lehetőséget kínál, hiszen ezzel már tökéletesen meg van könnyítve a konyhai előkészület is.

A habverő rendkívül praktikus bármilyen sütemény elkészítéséhez, de az derül ki, hogy a konyhai munkák szinte bármelyik fázisában jól jöhet, és csak akkor jövünk rá, hogy mennyire is hiányzott eddig, amíg meg nem ismerkedünk vele. Hasonló a helyzet a zöldségaprítóval, ami nem csak saláták készítésére alkalmas, hanem a főzés előkészületeit is tökéletesen megkönnyíti és felgyorsítja. A legtöbb szett pedig nem kerül még tízezer forintba se, de hasznát vesszük reggeli, ebéd, uzsonna és vacsorakészítéskor, segít a főfogásban, a levesben és az előételben is – aki ennek nem örül, az semminek nem örül…

Képek: Pixabay

Kávédaráló, nem csak kávéőrlésre

Ha eddig valaki abban a hitben élt, hogy egy kávédaráló csak a kávészemek őrlésére alkalmas, az nagyot tévedett. A kávédaráló igen sokoldalú kis konyhai eszköz, és kedvelik is azok, akik rendelkeznek vele. Főleg olyan konyhákba ajánlott, ahol illatoznak a fűszerek, ahol az ebéd ízei néha-néha megújulnak, ahol ötletelések és kísérletezések történnek.

Azoknak is kedvez ez a kis konyhai eszköz, akik nem minden fűszert készen vásárolnak, hanem szeretik, ha picit ők is benne vannak a készítésben, és itt most gondolunk olyan egyszerű dolgokra, mint a fűszernövények szárítása, a fűszermagok porosítása, de akár a kókuszreszelékből és a szezámmagból is készíthetünk port, amit aztán fel tudunk használni akár krémekhez, akár ízesítésként megbolondítani vele az ételt. A karácsonyi gubához akár a mákot is darálhatjuk a kávéőrlőben. És ha maradnánk az alap funkciónál: a kávéimádóknak nélkülözhetetlen kellék a konyhában.

És ez még csak két ötlet volt, de talán ez a két gép képes beindítani a fantáziát. Írhatnánk regényt a turmixgép hasznosságáról, a szendvicssütő imádatáról, de említhetnénk azt is, hogy mennyi imádják a gyerekek a gofrit és hogy milyen könnyű a sütőben elkészíteni, hogy néha mekkora szükség lenne egy plusz főzőlapra, hogy a vízforraló hogyan könnyíti meg az életet, a mikrohullámú és az olajsütőről nem is beszélve, de ha kedveljük az egészséges ételeket akkor egy kenyérsütő és egy gyümölcscentrifuga sem maradhat ki a konyhánkból, sőt, még egy gyümölcsaszalón is elgondolkodhatunk.

Ez nem azt jelenti, hogy minden ünnepre valamilyen konyhai kisgépet ajándékozzunk a hölgynek, mert akkor egy idő után ő nem fér be a konyhába, de érdemes ezeknek a hasznosságát a mi otthonunkra nézve átgondolni.