2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Klapka György utolsó örökségén is túladtak a családtagjai

Klapka György utolsó örökségén is túladtak a családtagjai

Klapka György örökségének utolsó darabjait is pénzzé tette a családja, mindent elosztottak maguk között a gyerekek, ami a vállalkozó után maradt – tudta meg a Vasárnapi Blikk. Igaz, jóval áron alul, de négy év után végre elkeltek az Aranyember utolsó ingatlanjai is.

Klapka mindig okosan bánt a pénzével, a vagyona egy részét ingatlanokba fektette, így maradt utána két vidéki ház és egy X. kerületi telek is a már korábban eladott Vámház körúti lakás és a Normafán épült családi házon túl, ahol a vállalkozó az utolsó napjait töltötte.

– Évekig nem tudták eladni az ingatlanokat, pedig jó pénzt érhettek volna. Igazából senki nem foglalkozott velük, egy ingatlanos volt megbízva az értékesítéssel, de csak hébe-hóba jelentkezett be egy-egy vevő. A Keresztúri úti telek ért vagy 100 milliót, de csak jóval áron alul sikerült megszabadulni tőle. Először 70 millióra vitték le a kért összeget, de még lejjebb kellett faragni. A három eladás után nem jött össze a 100 millió forint sem – mondta meg egy neve elhallgatását kérő, a családot jól ismerő bennfentes.

A Blikk megkereste Klapka Nicole ügyvédjét, dr. Budai Gézát, aki megerősítette az információnkat.

– Valóban sikerült eladni ezeket az ingatlanokat, az örökösök mindenben megegyeztek, elszámoltak egymás között, és élik boldog civil életüket. Nicole sikerrel viszi a dióültetvényügyeit, ennél többet nem kívánnak megosztani a nyilvánossággal. Édesapjuk halála után szeretnének visszavonultan élni – tette hozzá az ügyvéd, aki további részleteket nem árult el az osztozkodásról.

Úgy tudjuk, hogy a Mary Zsuzsitól született négy gyerek, Sandy, Dennis, Nicole és Christian kap az ingatlanok utáni vagyonból. Klapka ötödik, legidősebb gyermeke, ifjabb Klapka György a hagyatéki tárgyaláskor maga mondott le erről a pénzről. Bár apja próbálta kitagadni az örökségből, a törvény a fia oldalán áll, jog szerint neki is járt volna az összegből.

– Kivettem a részemet az örökségből, amivel teljesen elégedett vagyok. A zálogház feletti lakást kértem és egy autót, amiket hamar sikerült is eladnom. Tudtam, hogy a céges ügyekbe nem akarok beleszállni, mert bonyolult lesz az elszámolás, így is lett. Úgy tudom, az özvegy, Mari készpénzt és a házat kapta a Normafán – mondta a Blikknek ifjabb Klapka György, aki örül, hogy mindenki ki tudta venni a részét és jól boldogul.

Indirekt/Blikk