2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Kiugrott a mozgó furgonból a menekülő embercsempész az M5-ösnél

Kiugrott a mozgó furgonból a menekülő embercsempész az M5-ösnél

Tömegszerencsétlenséget is okozhatott volna a menekülő embercsempész, aki – a rendőrök elől menekülve – hagyta, hogy a menekültekkel teli furgonja a forgalommal szemben, irányítatlanul guruljon fel az M5-ös autópályára.

Az M5-ös autópálya lajosmizsei felhajtójánál fogták el azt a román embercsempészt, aki – a rendőri ellenőrzéstől félve – magára hagyta a guruló furgonját, amelyben 17 menekült tartózkodott – mondta az RTL Hiradójában Kövecs Máté, a Bács-Kiskun megyi rendőrség sajtósa. A március végén történt esetet az autópálya térfigyelő kamerája rögzítette: ebből kiderült, hogy menekülő embercsempész vélhetően bízott, hogy a rendőrök a sodródó furgonnal foglalkoznak majd. Ez a számítása nem jött be, ugyanis a másik járőrkocsi elfogta őt.

A fél éve készült felvételt az ügyészség most, a vádemeléssel egy időben hozta nyilvánosságra. A hatóság két dologgal is vádolja a férfit: az embercsempészet mellett közúti közlekedés veszélyeztetése miatt is börtönbe kerülhet. Tárgyalás mellőzésével 5 évet kaphat, ám ha az eljárást lefolytatják, ennél akár súlyosabb büntetést is kiszabhat rá a bíróság.