KezdőlapBelföldKiszabadult az alkohol fogságából a legendás magyar zenész

Kiszabadult az alkohol fogságából a legendás magyar zenész

Őszintén beszélt az alkohollal vívott küzdelméről és mostani helyzetéről Kalapács József. A Pokolgép egykori frontembere nem tagadja: ha nem teszi le a poharat két éve, talán már nem is élne.

– Szinte csak hétvégente ittam, de akkor annyit, hogy másnap arra sem emlékeztem, hogy egyáltalán buli volt, és utólag visszagondolva ez borzasztó, hisz az ember azért bulizik, hogy jól érezze magát, ha nem is emlékszik rá, akkor ott már nagy a baj – kezdte őszintén a Blikknek Kalapács József, aki először a cigarettát tette le tizenvalahány éve, majd két esztendeje az alkohollal is végleg leszámolt.

– A cigaretta nagy győzelem volt, hisz a hétvégi bulikon napi három doboz is elment, az tényleg láncdohányzás volt. A leszokással jött egy hatalmas győzelemérzés, de az italt még nem akartam letenni. Viszont ez is csak elhatározás kérdése volt végül, mert amikor eldöntöttem, onnantól nem ittam többet. A páromat, Vivient három éve ismertem meg, ő kapott a piás időszakból is azért rendesen, de végig türelmes volt velem, talán ennek is köszönhető, hogy külső segítség nélkül túljutottam ezen is – tette hozzá a rocker, aki biztos benne, ha nem dönt így akkor, ma már nem is élne.

– Sajnos a környezetemben sok alkoholos leépülést néztem végig és már felismertem a jeleket, milyen az, ha közeleg a vég. Az biztos, hogy ha akkor nem teszem le a poharat, ma nem ilyen állapotban lennék. Talán nem is élnék. Sosem késő váltani, és nem akaraterő, csupán maga az akarat kell hozzá – jelentette ki Kalapács, aki nemcsak jó néhány kilótól szabadult meg, de életmódváltásának köszönhetően egészségesebben él, mint valaha, és a koronavírust is megúszta, holott egyik gyermeke és volt felesége is megfertőződött.

– Azt érzem, hogy sokkal erősebb lettem. Sajnos a legkisebb gyerekem és az édesanyja is elkapta a vírust, én azonban nem betegedtem meg, pedig rendszeresen vittem suliba. Ma már szerencsére jobban vannak ők is – mondta a hatgyerekes rocker, aki nem volt mindig egy mintaapa. – Nyilván a gyerekeim is megsínylették a piás időszakot, ám ma már jobb a kapcsolatunk, mint anno, és a két tündéri unokámmal is hébe-hóba találkozom.

Indirekt/Blikk