KezdőlapBelföldKirándulás közben tűnt el a 7 éves kisfiú

Kirándulás közben tűnt el a 7 éves kisfiú

Több mint hetvenen fogtak össze pillanatok alatt azért, hogy egy Tázlár térségében eltűnt 7 éves gyermeket megtaláljanak.

Kétségbeesett szülők tettek bejelentést 2022. március 10-én délután a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, mert 7 éves gyermeküket kirándulás közben egy erdős területen – Tázlár és Szank között – egy szempillantás alatt szem elől tévesztették.

A kisfiút a katasztrófavédelmi kollégák, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság és a Kiskunmajsai Rendőrőrs munkatársai kezdték el keresni a Készenléti Rendőrség kereső-kutató helikoptere segítségével.

Segítségükre voltak: több önkormányzat és polgárőrség, az akasztói és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók, a Kefag Zrt. és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, a tázlári és a bodoglári vadásztársaság, a Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport, a Kiskőrös Járási Mentőcsoport, a Kiskunmajsa Járási Mentőcsoport és a Dél-magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület, a Mancs a Kézben Egyesület, a KECS Katasztrófa Elhárítási Csoport, a Lőrincz Kertváros Polgárőr Csoport, a Budapest Önkéntes Mentőszervezet, valamint a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület. A keresésbe civil önkéntesek is bekapcsolódtak.

A kisfiút az eltűnést követően alig 2 órával megtalálták és átadták a szüleinek. A keresésben több mint hetvenen vettek részt.