2021.10.21
Orsolya
Kezdőlap Belföld Király Viktor: Itthon ülő apuka vált belőlem

Király Viktor: Itthon ülő apuka vált belőlem

Amíg a This Is How I Walk már megkezdte hódító útját a nyugat-európai rádiókban, addig Király Viktor itthon is a könnyűzenei piac meghódítására készül. Írja már a hazai közönségnek szánt dalokat, miközben büszke apukaként az első karácsonyára készül feleségével és kisfiával.

– Nemrég jelent meg egy felmérés, mely szerint a hazai könnyűzenei iparág értékének mintegy hatvan százalékát elveszítette idén, az előadók komoly gazdasági gondokkal küzdenek. Egyetért ezzel?

– Teljes mértékben egyetértek a felmérés megállapításával. Ugyanis senki se felejtse el, hogy a zenészeknek, a stábjainak nem egy-két bulija, hanem az összes elmaradt, ami elképesztő bevételkiesést okozott valamennyiünk számára. Pontosan tudom, hogy más ágazatokat is kétvállra fektetett a jelenlegi helyzet, de ebben a vis majorban mi nem sok mindent kaptunk cserébe. Ugyanakkor azt hiszem, nincs köztünk olyan, aki nem osztaná azt a nézetet, miszerint az egészség a legfontosabb, ám azt viszont hiányoljuk, hogy nem sok felelősségvállalást látunk azoktól, akiknek egyébként legalább egy elnézést illene a zenei társadalom felé mondaniuk.

– Lehet, hogy külföldön hamarabb lesz befutott sztár, mint itt Magyarországon, ahol igencsak változó a közönség részéről az Ön megítélése…

– Nem tudom, de az kétségtelen tény, hogy bizony a hazai megítélésemben hullámhegyek és völgyek váltogatták egymást. Sosem felejtem el, amikor 2008-ban megnyertem a Megasztárt, én voltam a cuki amerikai magyar fiú, akinek olyan különleges, de aranyos akcentusa van. Ma már pontosan tudom, miért nem voltam képes kiaknázni a műsor adta lehetőségeimet, ugyanis angol számokat énekeltem. majd a sikert hajhászva váltottam, és kiadtuk a magyar lemezemet, mert azt hittük, ez kell. Hát, nem lett átütő sikere… Évek mentek el, mire rájöttem, autentikusnak kell lennem, és a magyar számok mellett igenis angolul is énekelnem kell, mert a közönség ezt szokta meg tőlem, így kedveltek meg az emberek.

– Térjünk vissza a legújabb dalához, a This Is How I Walk című slágerhez egy kérdés erejéig. Miután más lehetősége nem nagyon volt, így azért vállalta be a TV2-ön zajló, Nicsak, ki vagyok zenei showműsor egyik ítészének szerepét? Így legalább a képernyőn ottvan?

– Noha sok felkérést visszamondtam eddigi karrierem folyamán, ezt mindenképpen elvállaltam volna, akkor is, ha nincs a This Is How I Walk. Ugyanakkor nem tagadom, ez a fajta szerepvállalás segít fenntartani az imidzsemet. Mindig is televíziós szereplő voltam, annak idején a hazai Megasztár mellett az amerikai Voice-ban ismert meg a közönség. Ezekben versenyeztem, ám azóta több műsorban vállaltam zsűrizést. Szívesen véleményezem más produkcióját, és a mostani műsorban végül is ez a feladatunk.

– Azt is kedveli, ha az Ön teljesítményéről mondanak véleményt?

– Ha valaki előadóművészként dolgozik, akkor annak tudomásul kell vennie azt, hogy bizony kaphat kritikákat is. Nem kényelmes mindez, és bizony hazudik az, aki azt mondja, ő bizony szereti a kritikákat. De ez az életünkkel, a munkánkkal jár, és tanulni is lehet belőle.

– Immár édesapa is lett, hiszen megszületett kisfia. Nagyon megváltozott az apaszerep miatt?

– A jelenlegi egészségügyi helyzet úgy hozta, hogy igazi itthon ülő apuka vált belőlem. Egy dologban tényleg megváltoztam, sokkal paranoiásabb vagyok, mint korábban. A gyermekem miatt hihetetlen felelősséget érzek, félek mindentől, amivel neki bajt, gondot okozhatok. Egész biztos vagyok abban, hogyha most még ketten lennénk Anitával, annyira nem zavarna a járványhelyzet, és megpróbálnék boldogságot lelni ebben a szürkeségben. Mindenesetre szülőként abszolút szabálykövetők lettünk, március óta ki sem mozdultunk Magyarországról. Mindenesetre megígértem a feleségemnek, ha vége ennek a bezártságnak, azonnal elviszem valahova külföldre nyaralni.

– És a család többi tagja? A testvéreivel miként tudja tartani a kapcsolatot?

– Mivel Linda szintén itt él, így vele azért sokat találkozunk. nem titok, ekkor szinte kivétel nélkül szakmázunk. Ikertestvéremmel, a New Yorkban élő Bennel viszont nagyon keveset szakmázunk, holott minden dalomat elküldöm neki. Ő igazi nyers véleményalkotó, azonnal megmondja, jó vagy rossz valami. Hármunk közül ő a nyugodt, míg mi Lindával bizony temperamentumosak vagyunk, így elég hangulatosak azok a percek, amikor egyszerre hárman beszélünk. Nem titok, túlzottan is adok a véleményükre. Volt rá példa, hogy elvették a saját gondolatom egy dallal kapcsolatban, de volt olyan is, amikor egyszerűen nem hagytam magam, akkor is megcsináltam, ha nekik nem volt jó véleményük. Sosem felejtem el, amikor kész lett a Fire című számom, rajtam kívül senki sem látta benne a slágert, ment a harc, kiadjuk-e. Ragaszkodtam hozzá, és igazam lett, hisz pályafutásom egyik legnagyobb sikere lett a dal.

– Első karácsonyuk lesz szülőként. A kis Kolen miatt elszabadult a fantázia?

– Egy biztos, teljesen más lesz ez a karácsony, mint a korábbiak. Nem tartottuk kordában magunkat, ha róla volt, van szó. Már most áll a nagy karácsonyfa a lakásban, ajándékokkal körül pakolva. Már észrevette azt a csillogó nagy valamit, látom rajta, élvezi a helyzetet. Persze Anitával egymásra is figyeltünk, ugyanúgy, mint eddig, és megtaláljuk ilyen körülmények között is a szeretet ünnepének minden szépségét.

Indirekt/10perc.hu