2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Kihallgatások voltak, de gyanúsított még nincs a leomlott Jókai utcai ház ügyében

Kihallgatások voltak, de gyanúsított még nincs a leomlott Jókai utcai ház ügyében

Még egyetlen gyanúsítottja sincs a két hete történt Jókai utcai házomlásnak, noha már 41 ember hallgatott ki tanúként a rendőrség.

A Jókai utcai házomlás vizsgálatára ugyan külön csoportot alakított ki a rendőrség, amelyben építész-statikus és orvosszakértő is helyet kapott, ám még nem tudni hogy mikor zárulhat le a vizsgálat, derült ki Csécsi Soma, a BRFK szóvivője tájékoztatásából. Az ingatlannal kapcsolatos hír, hogy a kormányhivatal engedélyezte a lakók visszatérését otthonaikba és szigorú feltételek mellett a folytatódhat az építés-bontás.

Erő Zoltán, Budapest főépítésze a Népszavának azt nyilatkozta, súlyos szakmai kivitelezői hibák állhattak a kivitelezői munka mögött, és azt sem értette, hogy az építési hatóság egy ilyen nagy munkánál miért nem írta elő védőtető készítését a járda felett, holott az a munkavédelmi előírások része.

Mint korábban a Blikk megírta, két héttel ezelőtt az utcára dőlt a Jókai utca 1. alatti épület felső emeleti homlokzati falának egy része és néhány tetőszerkezeti elem. Az omlás magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék pedig a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. A balesetben súlyosan megsérült az Operettszínház egyik fiatal táncművésze, öt autó pedig totálkáros lett.