2023.03.23
Emőke
Kezdőlap Belföld Kiesett egy fesztiválozó a Balaton Sound óriáskerekéből

Kiesett egy fesztiválozó a Balaton Sound óriáskerekéből

A Balaton Sound történetében nem történt még hasonló baleset: kiesett az óriáskerékből egy fesztiváloló, súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

A Blikket a Sziget-sajtóiroda közleményben tájékoztatta a részletekről. Mint, írják egy sérült fiatalemberhez hívták a Sound egészségügyi szolgálatát csütörtök este 11 órakor. A mentők pár percen belül kiérkeztek és miután stabilizálták a sérült állapotát, a fiatal férfit kórházba szállították.

A szemtanúk beszámolója szerint a fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan leesett. Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására.

Az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt. A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében.