2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Kiderült: erről beszélgetett Orbán Viktor és Ferenc pápa

Kiderült: erről beszélgetett Orbán Viktor és Ferenc pápa

A Kossuth rádió vendége volt tegnap Semjén Zsolt, aki elárulta, mi hangzott el a magyar politikai küldöttség találkozóján vasárnap Ferenc pápával.

A KDNP elnöke és Orbán Viktor megmondta Ferenc pápának, hogy az Európai Unió megtámadta Magyarországot a legújabb családtörvény miatt. Erre – állítólag – a pápa a magyar kormány mellé állt.

A Magyarország nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt Erdő Péter bíborossal együtt fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a katolikus egyházfőt, aki az 52. Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére érkezett. A Szentatya Ferihegyről a Szépművészeti Múzeumba hajtott, ahol találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel.

A megbeszélésen szóba került a magyar családtörvény. „Ferenc pápa nagyon örült annak, hogy csökkent az abortuszok száma, nőtt a házasságkötések száma, és jeleznünk kellett, hogy a családvédelmi intézkedéseink miatt támadás alatt állunk Brüsszeltől – itt az LMBTQ-dolgokra gondolok –, és Őszentsége azt mondta, a család az apa, anya, gyerek, pont” – idézte Semjén Zsoltot az Index.

Az RTL megkérdezte a Vatikánt, hogy pontosan mi hangzott el a Semjén által említett témákról a találkozón, de választ nem kapott. A Vatikán viszont korábban azt közölte, a „szívélyes légkörű” találkozó mintegy negyven percig tartott, a katolikus egyházfő és Magyarország vezetői az egyház magyarországi szerepéről, a környezetvédelem iránti elkötelezettségről, valamint a családok védelméről és támogatásáról beszélgettek – írta a Telex.