KezdőlapBelföldKiderül, meddig marad börtönben Curtis gyilkossággal vádolt bátyja

Kiderül, meddig marad börtönben Curtis gyilkossággal vádolt bátyja

„Attila kemény, vagány srác, s most is azt próbálja mutatni a külvilágnak, hogy rendben van, de belül nagyon szenved. Félti a bátyját” – ezt Széki Attila egyik, a neve elhallgatását kérő ismerőse mondta a Blikknek.

Informátorunk jól ismeri a Curtis művésznevű rappert, zenészt, dalszövegírót, akinek testvérét, Sz. Lajost május 11-én kommandósok fogták el, s a rendőrség az egykori labdarúgó, Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsítja. Rövidesen tárgyalás várható az ügyben, ahol eldől, meghosszabbítják-e a férfi előzetes letartóztatását. A család persze, bízik benne, számukra kedvező(bb) döntés születik.

– Attiláéknál a családi kötelék roppant fontos és erős, mindig kiállnak a másik mellett. Lajos azonban előzetesben van hónapok óta, a kapcsolattartás nehézkes, vagyis tehetetlenek – folytatta az ismerős. – Próbálnak lelket önteni egymásba a testvérek, főleg az édesanyjukra figyelnek, aki – érthető módon – összeomlott, sokat sír, talán ő van a legrosszabb lelkiállapotban. Csak szűk családi és baráti körben beszélnek a történtekről, az esetleges következményekről, kifelé nem kommunikálnak. Az újabb tárgyalástól sokat várnak, reménykednek, hogy a bizonyítékok, amelyekkel az ügyvédjük előáll, elegendő lesz ahhoz, hogy fordulatot vegyen az ügy.

Ami a rappernek erőt adhat mostanában, a szerelme, Judit mellett az, hogy a koronavírus magyarországi megfékezése eredményeként újra lehet koncerteket tartani, így Curtisnek is egyre több a fellépése. A zenészt ugyanis imádják a rajongók, mióta visszatért három évvel ezelőtti drogos balhéja és Majkával való szakítása, valamint elvonója után, egyre-másra adja a telt házas bulikat az újra összeállt páros. A frenetikus hangulat, a közönség szeretete, a tapintható siker sokat jelent neki, kicsit kikapcsolhat, feltöltődhet, kiadhatja magából a felgyülemlett feszültséget.

– Attila profi a színpadon, a rajongók semmit sem érzékelnek a fájdalmából. Mosolyog, jókedvű, úgy végzi a munkáját, ahogy megszokhattuk tőle – tette hozzá informátorunk. – Kifelé azt mutatja, minden rendben, de közben nagyon nehéz neki. Én úgy látom, a koncerteken igyekszik feltöltődni, megpróbál mindent kizárni, csak a zenélésre, az előadásra fókuszál. Ugyanakkor a barátnője is mindenben támogatja, nem is tudom, mi lenne vele, ha Judit nem állna mellette.

Indirekt/Blikk