2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Kiadták a figyelmeztetést: végre jön az eső

Kiadták a figyelmeztetést: végre jön az eső

Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Nyugaton, délnyugaton a záporok mellett egy-egy zivatar nem zárható ki már a reggel folyamán. Nagyobb eséllyel azonban napközben van esély zivatar kialakulására, elsősorban az északi országrészben, valamint a Dunántúl nyugati és déli részein. Késő délutántól a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön is előfordulhat zivatar.

Estére, késő estére fokozatosan délnyugat, dél felé korlátozódik a csapadék. A zivatarokat intenzív csapadékképződés (ált. 10-20 mm, néhol ~25-30 mm sem kizárt), átmeneti szélerősödés (~ 50-55 km/h) és apró szemű jég kísérheti.

Az ország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Citromsárga figyelmeztetésnél elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati és északi határ mentén ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű.

(met.hu)