2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Két kutyakiképzőt nyelt el a Duna Rácalmásnál

Két kutyakiképzőt nyelt el a Duna Rácalmásnál

Tragikus baleset történt Dunaújvárosnál.

A helyi hírportál a Dunaújváros Online írta meg, hogy a pálhalmai BV-intézet két kutyakiképzője munka közben a Dunába esett Rácalmásnál hétfő délelőtt. Mindketten elmerültek, nagy erőkkel keresik őket. Azt írják több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz.

A Blikk információi szerint teljes felszerelésben, bakancsban, bevetési ruhában, fegyverrel, bilinccsel együtt borult a Dunába tegnap délben a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet két hivatásos állományú tagja. A fiatal, 32 és 35 éves tiszthelyettesek kutyáikkal egy imitált fogolyszökés folyón végrehajtott keresését gyakorolták, amikor Rácalmásnál, a Kis-Duna híd közelében felborult a csónakjuk. A két szolgálati kutyának sikerült partra úsznia, ám a fegyőröket elnyelte a víz.

Kollégáik, tűzoltók, rendőrök keresik a két szerencsétlenül járt őrt Rácalmásnál, abban bízva, sikerült nekik megkapaszkodniuk a folyószakasz part menti erdő vízbe lógó ágaiba. A környéken egy mentőhelikopter is várakozott, felkészülve az esetleges azonnali mentésre, a rendőrség pedig közösségi oldalakon kérte meg a környékbelieket, akinek van drónja menjen a helyszínre, hogy a levegőből minél nagyobb területet tudjanak átvizsgálni, keresve a bajba jutott kutyakiképzőket. Makula György bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Kommunikációs Főosztályának vezetője a Blikknek elmondta, bíznak abban, hogy a baleset okozta sokk után a két kollégának valahogyan sikerült partra evickélni, és csak a kimerültség miatt nem tudták eddig felvenni a kapcsolatot a parancsnoksággal.

A Dunaújváros közelében levőPálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben képzik ki a magyar börtönök kábítószer kereső, nyomkövető vagy őr-járőr-elfogó kutyáit. A két tréner az utóbbiakkal végeztetett egy speciális gyakorlatot, melynek során egy olyan szökött rab keresését gyakorolták, aki a börtön területét jogellenesen elhagyva a folyón át akar menekülni. A két fegyőr 37 fokos hőségben felhevült testtel, több kilós felszereléssel esett a vízbe, mentőmellényt nem viseltek.