2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Készüljön fel mindenki: a héten már havazhat is

Készüljön fel mindenki: a héten már havazhat is

Az időjárás-előrejelzés szerint kedden felhős időre számíthatunk, helyenként eső is lehet.

A mai időjárás: északnyugat felől csökken a felhőzet, délelőtt a keleti országrészben is megszűnik az összefüggő csapadék. Napközben fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég, helyenként kialakulhat gyenge eső, zápor. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-17 fok között alakul. Késő estére 5-11 fokra hűl le a levegő.

Budapesten kedden csökken a felhőzet, fátyol- és gomolyfelhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű, ám az északnyugati szél időnként megélénkül, a hegyekben erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 fok körül alakul. Késő estére 8 fokra hűl le a levegő, hajnalban 5, délután 16 fok lehet.

Szerdán nyugat felől vastagabb felhők érkeznek fölénk, emiatt elsősorban az Alföldön, illetve a Kisalföld térségében csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan valószínű eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt, sőt, a hegyekben esetleg hózápor is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2-7 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között várható.

A hét második részében általában gyengén vagy közepesen felhős idő várható, pénteken többórás napsütéssel. Néhol előfordulhat záporos csapadék is.