2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Késsel és baltával végzett párjával a féltékeny nő a II. kerületben

Késsel és baltával végzett párjával a féltékeny nő a II. kerületben

Döbbenetes gyilkossági ügyben emelt vádat az ügyészség egy 41 éves nő ellen, aki kitartó módon, rendkívüli brutalitással, késsel és baltával végzett élettársával, aki korábban egyszer már elszökött előle.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a nő ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek most vádat a 2021 februárjában történt eset miatt.

A vádirat szerint a nő és a férfi még 2017-ben ismerkedtek meg egymással, majd röviddel azután össze is költöztek. A nő már a kezdetektől betegesen féltékeny volt a férfi családi és baráti kapcsolataira, emiatt gyakran vitáztak. Bizalmatlanságából adódóan előfordult olyan is, hogy a nő feltörte élettársa közösségi fiókját, hogy átolvassa annak magánbeszélgetéseit.

Ezt követően a pár kapcsolata még inkább megromlott, ezért a férfi szakítani akart, ám a nő különböző dolgokat talált ki, hogy maradásra bírja. Azt hazudta, hogy beteg, másszor pedig azt, hogy terhes. Volt, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött. Így a férfi maradt vele…

A folyamatos féltékenységből fakadó veszekedések során a nő egyre erőszakosabbá vált: az egyik ilyen alkalommal, 2021 januárjában, egy baseballütővel támadt a sértettre, akinek megütötte a hátát, sőt, a lábába is beleharapott. Bár a férfi ezek emiatt nem tett feljelentést, ám elhatározta, hogy végleg megszakítja a kapcsolatát a nővel, és elköltözik a közösen bérelt, II. kerületi lakásból.

Ám ekkor már óvatosabb volt, eldöntötte, hogy a költözésről nem szól előre a nőnek, nehogy újabb balhé legyen. Akkorra időzítette a költözést, amikor a nő nem tartózkodott otthon. Szabályosan elszökött a közösen bérelt lakásból 2021. január 30-án.

A hazatérő nő észlelte, hogy a férfi nincs otthon. Többször felhívta, számonkérte a költözés miatt, egyúttal pedig személyes találkozót kért tőle, amibe a férfi végül beleegyezett.

A férfi 2021. február 1-jén a II. kerületi lakásba ment, ahol a nő már várt rá. A találkozó során – pontosan nem ismert előzmények után – a nő rátámadt a férfira. Egy késsel, valamint egy baltával, rendkívüli brutalitással, kitartóan, testszerte bántalmazta az áldozatát.

A férfi az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen elhunyt, s mint kiderült, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség a 41 éves nőt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint információs rendszer megsértésének vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.