2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Késik a tavasz: még havazásra kell számítanunk

Késik a tavasz: még havazásra kell számítanunk

Habár a március elkezdődött, a tavasz még messze jár: hóesés és hideg, esténként mínuszok is várhatók az elkövetkezendő napokban.

A mai időjárás Budapesten először derült, majd gomolyfelhős lesz. Helyenként előfordulhat hózápor, zápor, a légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 7 fok körül alakul, késő estére -1 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is először felhőszakadozás, majd gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok, hódara-záporok. Az északias szél napközben elsősorban a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, az Alpokalján meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul, estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Vasárnap is gomolyfelhős lesz az ég, de az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható, az északi, északkeleti szél csak néhol élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Hétfőn szakadozott, változó vastagságú felhőzóna vonul északról délre, de több-kevesebb napsütés is lesz. Helyenként előfordulhat hózápor, néhol havas eső. Az északi, északnyugati szél nagyobb területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Kedden kiterjedtebb felhőtömbök vonulnak északról dél felé, de köztük hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan előfordulhat kisebb havazás, hózápor, néhol havas eső. Az északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.