2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Belföld Kern András fittyet hány a szabályokra: a zebrán ment fel a járdára...

Kern András fittyet hány a szabályokra: a zebrán ment fel a járdára és egy pékség bejáratánál parkolt le

Nem teketóriázott Kern András, amikor a minap kávéért sietett az egyik fővárosi pékségbe! A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész nem bajlódott a parkolóhely-kereséssel, hanem felhajtott a zebrán keresztül a járdára, majd szinte közvetlenül az üzlet bejárata előtt állt meg az autójával.

A járókelők rosszalló tekintete sem zavarta Kernt, aki betért a boltba, kivárta a sorát, rendelt, fizetett, majd távozott, jó néhány perccel az üzletbe való betérése után. A Blikk olvasó-riportere meg is örökítette a színész parkoló autóját, a fotón jól látható, mennyire nem volt elegáns a közkedvelt művész. Ráadásul, ha éppen ott egy rendőr vagy egy közterület-felügyelő, komoly bírságot is kiszabhatott volna rá.

 „Végignéztem, ahogy Kern András művész úr a Frankel Leó út és a Margit körút sarkán lévő pékségbe ugrott be úgy, hogy a Mammut bevásárlóközpont felől érkezvén lefékezett a zebra előtt, majd azon keresztül felhajtott a járdára” – elevenítette fel a meglepő eseményeket a lapnak Gergő. „Leparkolt, bement egy kávéért, majd kijött és elhajtott. Ez mintegy hat percet vett igénybe. Nem csak én, körülöttem több járókelő is felháborodott. Volt, aki távozásakor szólt is neki, hogy azért mert ismert és népszerű ember, még nem tehet meg bármit, de Kern rá sem hederített senkire. Beszállt az autójába és elhajtott.”

Nem ez volt az első eset, hogy a színész semmibe vette a szabályokat, 2016 februárjában szintén járdán parkolt, ám akkor kiszúrták a közterület-felügyelők és megbüntették. Kern akkor lapunknak csak annyit fűzött a történtekhez: „Kinek mi a f…sz köze van ehhez?” Néhány hónappal később újabb szabálytalanságon kapták, akkor a villamossíneken autózott. Előadásra sietett és az araszoló kocsisort akarta így kikerülni.

„Darabokra van szedve a város, máshogy nem lehet közlekedni. Órákkal korábban el kell indulni, ha az ember nem akar késni. Előadásra mentem és nem értem volna oda máshogy, ezért hajtottam fel a sínekre, és újból megtenném, ha kellene. Miért? Maradjon el miattam az előadás? Azért, mert dugó meg ennyi felújítás van a városban? Megállítottak a rendőrök, majd jön csekken a büntetés, befizetem” – nyilatkozta akkor a Blikknek Kern, aki ezúttal is elismerte lapunknak, hogy hibázott.

„Szánom-bánom a dolgot, de nagyon siettem, az az igazság, ennél többet nem is szeretnék mondani” – közölte szűkszavúan a színművész.

Indirekt/Blikk