KezdőlapBelföldKerekesszékes férfit gázolt halálra a vonat Agárdon

Kerekesszékes férfit gázolt halálra a vonat Agárdon

A 45 éves Tibor nem tudott lifttel lemenni az állomásszintre, így a sínek közötti fordítón próbált átkelni, ahol a vonat elütötte.

Egy kerekesszékes férfi próbált átkelni Agárdon a vasúti síneken az átjáróban, de az arra haladó vonat elütötte – ezt írtuk augusztus 18-án a tragikus balesetről. Most azonban fény derült arra, pontosan hogyan is történt a tragédia: az áldozat édesanyja osztott meg részleteket egy zárt internetes csoportban.

Szklerózis multiplexes beteg volt. Őt gázolta el a vonat 2023. 08. 18-án reggel. Nem tehetett semmit, a betegsége miatt kiugrani sem tudott a mopedből. Mindig lifttel járt, de megint nem működött. Ezért kellett körbe menni neki. Nem akart öngyilkos lenni, nem ivott! Csak utazni szeretett volna! Mi gondoztuk, ápoltuk, pedig lassan 70 évesek leszünk. Nagyon szerettük és szeretjük!

Az áldozat édesanyja a Telexnek nyilatkozva azt mondta: mindig arra biztatták a fiukat, hogy a biztonsága érdekében a liftet használja az átkeléshez, ám ezt most nem tehette meg, mert az nem működött.

A körülményekről szólva az édesanya azt mondta: ez a bizonyos átjáró egy korlátokkal körülkerített, cikkcakkos utacska, nincs sorompó vagy jelzőlámpa előtte. Tibor, az áldozat látta ugyan a közelgő szerelvényt, de azt hitte, még átér előtte. Ám a vonat átmenő járat volt, így még csak nem is lassított, mikor áthaladt az állomáson, és nekicsapódott a férfi székének. Tibor a helyszínen meghalt.

„A kérdéses lift működését a szakhatóság augusztus 15-én állította le műszaki meghibásodás miatt” – ezt a választ adta a lapnak a MÁV sajtóosztálya, kiegészítve azzal, hogy bár ez kényelmetlenséget okoz a mozgáskorlátozottaknak, „az átjáró használata még elvileg sem rejthet veszélyt az ő biztonságukra nézve sem”. Hozzátették: közösségüket mélyen megrázta a tragédia, és együttérzésüket tolmácsolták.