2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Karácsony Gergely is beszáll a miniszterelnök-jelölti harcba

Karácsony Gergely is beszáll a miniszterelnök-jelölti harcba

Bejelentette a Párbeszéd Magyarországért párt, hogy Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök-jelöltjük. Harcba száll az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért a főpolgármester.

Közleményükben leírják, hogy felkérték Karácsony Gergely társelnököt, Budapest főpolgármesterét, hogy miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson. A Párbeszéd küldöttei a politikai helyzetértékelés során arra jutottak: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség. A többség akaratának képviseletéhez, a stabil és kiszámítható kormányzáshoz azonban ennél többre van szükség: növelni kell a változást akarók, a változásban érdekelt polgárok táborát – olvasható a közleményükben. A célok elérésére Karácsony Gergely társelnököt tartják a legalkalmasabbnak – indokolták a döntésüket.

Az őszi ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként eddig Dobrev Klára (DK), Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András (Momentum) és Jakab Péter (Jobbik) jelentette be indulását. Tegnap Karácsony Gergely egy rejtélyes Facebook-posztot rakott ki arról, hogy szombaton mutatni szeretne valamit. Valószínű, hogy köze lesz a miniszterelnök-jelöltséghez. A pártja most megelőzte őt.

Indirekt/Blikk