KezdőlapBelföldKádba fojtotta súlyos beteg apját a kazincbarcikai férfi

Kádba fojtotta súlyos beteg apját a kazincbarcikai férfi

Életfogytiglani büntetés várhat arra a 37 éves kazincbarcikai családos férfira, aki az éj leple alatt a vele együtt élő, mozgáskorlátozott, önmagát ellátni nem tudó apját levetkőztette, betette a fürdőkádba, majd puszta kézzel megfojtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 68 éves mozgáskorlátozott apja Parkinson-kórban szenvedett. Önmagát nem tudta ellátni, állandó felügyeletre szorult, ezért a fia a kazincbarcikai lakásába költöztette, ahol az élettársával és annak gyermekkorú lányával együtt éltek. A szomszédos társasházban lakott a vádlott élettársának édesanyja és lánytestvére.

A kegyetlen gyilkosságot tavaly március közepén követte el a férfi, miután az élettársa elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. A férfi aznap az édesapját Kazincbarcikán tolókocsival szállította. Délután találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozni kezdett, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit, majd be is vásárolt otthonra. Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, ahol tovább folytatták az italozást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az édesapjával. Az ügyészség közleménye szerint a férfi ezután követte el tettét: levetkőztette az apját, betette a fürdőkádba, majd megfojtotta. Amikor a halál beállt és a férfi ráeszmélt, mit tett, átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt.

A Parkinson-kórral küzdő idős férfi borzasztó kínokat, jelentős testi és lelki gyötrelmet élhetett át utolsó perceiben, amit a fulladásos halál okozott. Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – írta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.