KezdőlapBelföldKabos László elhunyt özvegyének kutyája jelezte a szomszédoknak, hogy baj van

Kabos László elhunyt özvegyének kutyája jelezte a szomszédoknak, hogy baj van

Nem értették a csendes, budai ház lakói, miért nyüszít szívszaggatóan Urbán Erika szeretett kiskutyája, Lujzajenő. Miután hiába csengettek és kopogtak a színésznő ajtaján, már tudták, hogy nagy baj lehet. Végül tűzoltók törték be az ajtót. Az utolsó pillanatig életvidám művésznőt holtan találták az ágyában, álmában ment imádott párja, a nagy nevettető Kabos László után.

Urbán Erika tele volt tervekkel. Virágairól és szeretett kiskutyájáról posztolt még utolsó napján is a közösségi oldalán. Senki nem sejthette, hogy bármi baja esik. Nemrég a Blikknek mesélt arról, hogy néhány hete esett át egy teljes kivizsgáláson, makk egészséges, s szíve és a vérnyomása is tökéletes, megkapta a Covid elleni oltásokat, és alig várja, hogy újra „szájkosár” nélkül, szabadon jöhessen, mehessen barátaival. Mert Erikának rengeteg barátja volt.

Bár Kabossal gyermekük nem született, mégsem maradt magára soha. Rátonyi Hajni kolléganője és a barátai jóban-rosszban mellette voltak. Ő mondta el, hogy találták meg a színésznőt.

– A házban lakó fogadott családja arra figyelt fel, amikor a munkából hazaértek, hogy Lujzajenő, Erika kutyusa, nagyon nyüszít, ugat. Nem szokott ilyet tenni, így sejtették, hogy valami baj lehet. Miután nem jutottak be, a tűzoltók törték be az ajtót. Erikát az ágyban találták, mintha csak aludna…. – kezdte a Blikknek még most is zaklatottan Rátonyi Hajni színésznő, aki barátnéja utolsó éveit is felelevenítette.

– Különleges kapcsolatban maradtak Kabos halála után is. Erika gyakran kiment az erkélyre esténként. Karjait a csillagok felé tárta, majd beszélgettek a „Papával”. Most már újra együtt van Lacival – mondta Rátonyi.

Erika imádta az életet, de nagyon megküzdött érte, három éve tizenkét órás életmentő, majd több korrekciós műtétnek és az akaraterejének köszönheti, hogy a rákot sikerült legyőznie.

Gyakorlatilag el kellett távolítani az egész alsó álkapcsát. Álmában nem gondolta a mosolyára mindig büszke művésznő, hogy ilyen hatalmas bajt, sőt, életveszélyt okoz majd a hét évvel korábban beültetett fogimplantátum.

– Papa akkor azt üzente: maradjak, még nincs itt az ideje, hogy utána menjek. Nem volt betegség tudatom, leküzdendő feladatnak tekintettem a helyzetemet – mondta akkor lapunknak a színésznő, aki szerencsére utolsó éveiben sem volt magányos.

– Fogadott családom van, barátaim, „gyerekem és kisunokám”, Dávidka rajza a kórházban is velem volt. Ők leírhatatlan szeretettel vesznek körbe, ennek köszönhetem, hogy van miért élni – mesélte a Blikknek pár hete, boldogan a színésznő. Barátai szerint kis vagyonát is a házban lakó párra hagyja, szerető gondoskodásukért cserébe.

Indirekt/Blikk