2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Józan László másfél éve nem ölelhette magához a családját

Józan László másfél éve nem ölelhette magához a családját

Nehéz időszak. Már másfél éve nem látta a szeretteit Józan László. A Keresztanyu Igorja Kárpátaljáról származik, édesapja, nővére és a szűk családi kör a mai napig ott él. Alig 350 kilométerre vannak tőle, a járványhelyzet azonban lehetetlenné tette a személyes találkozásokat. A színész számára lelkileg nagyon nehéz, hogy nem tudja átölelni őket, nem lehetnek együtt.

– Ez egy egy nagyon fájó pont. Tavalyelőtt október végén voltam legutóbb otthon. Több mint másfél éve nem láttam a szeretteimet, és ez egyre jobban megvisel – sóhajtott a fiatalember, aki persze rendszeresen beszél velük videótelefonon, de az nem pótolja a korábban megszokott családi programokat.

– Néha úgy érzem, mire egyszer hazajutok, a keresztlányom már felnőtt lesz, pedig csak tizenegy éves. Tényleg azt érzem, hogy sosem jutok haza, mivel még mindig nagyon nehéz a helyzet. Nem lehet átmenni a határon karanténmentesen, így ki tudja, mikor lesz újra alkalom arra, hogy találkozzunk – magyarázta Józan László, aki el is sorolta, hogy mi mindenre készül szeretteivel.

– Maga a találkozás hiányzik, az ölelés, a nővérem által főzött ebéd, mert azt senki más nem tudja úgy elkészíteni. Anyukám sírjánál sem voltam azóta, ami szintén nagyon nehéz – szomorodott el a sorozatsztár, aki ugyan már minden oltáson túl van, sajnos mégsem tud könnyen Ukrajnába jutni. Ott ugyanis sokkal rosszabb a helyzet, kevesebb embert oltottak be, mint nálunk. Így egyelőre csak úgy tudna hazautazni, hogy a találkozás előtt karanténba vonul, ám a sűrű forgatások és az egyéb munkái miatt erre most nincs lehetősége. Így marad a videó, amely szinte mindennapossá vált sokak életében az elmúlt hónapokban.

– Nem lehet és nem is akarok hozzászokni ehhez az egyelőre áthidalhatatlan távolsághoz, ami egyébként mindössze háromszázötven kilométer. Mégis eltelt úgy bő másfél év, hogy egymás életének nem voltunk részesei. Kimaradt úgy másfél év, hogy nem kaptam impulzust a családomtól, és nem szeretném októberben azt mondani, hogy ez a helyzet már két éve tart. Remélem, nyáron már sikerül hazajutnom – bizakodott a színész.

Indirekt/Blikk