2021.09.22
Móric
Kezdőlap Belföld Jogszerűtlenül oktatott Karácsony Gergely a Corvinuson - lezárult a vizsgálat

Jogszerűtlenül oktatott Karácsony Gergely a Corvinuson – lezárult a vizsgálat

Jogszerűen nem lehetett volna a adjunktus a Budapesti Corvinus Egyetemen Karácsony Gergely.

Lezárult az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata, amely megállapította, hogy jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem Karácsony Gergelyt.

Az Oktatási Hivatal megállapítása szerint a főpolgármester tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, ugyanis nem rendelkezett legalább egy C típusú nyelvvizsgával vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevéllel.

Az adjunktusi kinevezése pedig azért bizonyult szabálytalannak, ugyanis ennek feltétele, hogy három éven belül doktorjelölti jogviszonyt létesít, vagy különben felmentik az állásából. Azonban ez a azonban a határidőig nem történt meg, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely 2008-2012 között volt az intézmény adjunktusa, 2004. január elsejétől. A Budapesti Corvinus Egyetemen harminckét oktatójának jogviszonyát ellenőrizték, akik közül a jelenlegi megállapítás szerint csak Karácsony Gergely nem teljesítette az előírt feltételeket.