KezdőlapBelföldJó hír: május végétől lehet lakodalmakat tartani, s további lazítások várhatóak

Jó hír: május végétől lehet lakodalmakat tartani, s további lazítások várhatóak

A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal. Az már most kiderült, hogy május 28-tól lehetnek lakodalmak – közölte Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Gulyás Gergely

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak. A miniszter elmondta, a terveik szerint minden magyar állampolgár, aki külföldön, azaz az Európai Unió, az OECD, vagy a NATO tagállamában, továbbá Oroszországban és Kínában kapott oltást, az igazolások kormányhivatali bemutatása után kaphat magyar védettségi igazolványt – írta az MTI.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte, hogy az a döntés született, hogy június elsejétől megtarthatók a gyerektáborok. Addigra elérjük az 5 millió beoltottat. Ezt azért közlik előre, hogy fel lehessen készülni a szervezésre. Jó hír az is, hogy a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal majd.