KezdőlapBelföldJó hír: folytatódik hazánkban a szúnyogirtás

Jó hír: folytatódik hazánkban a szúnyogirtás

Az elmúlt hét változékony, esős, szeles időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést, ezért az irtást sok esetben el kellett halasztani, de a héten most folytatódik.

A következő napokban 125 településen és hat budapesti kerületben folytatódik a szúnyoggyérítés. A többi között a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térségében, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén irtják a vérszívó rovarokat.

Az elmúlt hét változékony, esős, szeles időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést, ezért a kezeléseket sok esetben, például Szolnok környékén, el kellett halasztani, és a meghirdetett pótnapokon kell megvalósítani. Ráadásul a hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben. Célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy a szúnyogok ne tudjanak kifejlődni.

Indirekt/10perc.hu