2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Jó hír: elengedték a büntetését az infarktusa miatt szabálytalanul parkoló autósnak

Jó hír: elengedték a büntetését az infarktusa miatt szabálytalanul parkoló autósnak

A közterületesek mindenáron kiakarták fizettetni a 74 éves asszonnyal a büntetést. A kerületi rendőrkapitányság soron kívül elbírálta feljelentést, és a szabálysértési eljárást megszüntette.

Az asszony január 22-én a körzeti orvosához tartott, amikor érezte, hogy nyomja a mellkasa és zsibbadt a karja. Azonnal tudta, hogy nagy a baj, ezért autójával megállt egy kereszteződés után, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét. Katalint a mentő vitte el a helyszínről. Az asszony a Blikknek elmondta, az még rendben van, hogy megbüntették, hisz nem tudhatták, mi történt a kocsival, viszont az erősen kifogásolható volt, ahogyan beszéltek vele, miután felhívta őket. A közterületesek zárójelentést, igazolásokat és kérvényt követeltek az asszonytól, majd amikor ezeket beküldte, azzal hárítottak, hogy akár az elnöknek is írhat, ami büntetést ők kiszabnak, azt be kell fizetni.

A Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármesteri Hivatal Rendészeti Osztály feljelentése a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára 2021. február 26-án érkezett meg, amelyet a kerületi rendőrkapitányság soron kívül elbírált. A beszerzett adatok alapján a hatóság megállapította, hogy a konkrét esetet tekintve büntethetőséget kizáró ok áll fent, így az eljárást a kerületi rendőrkapitányság megszüntette – adta hírül a Blikk.